בניית אתר למכללה או אוניברסיטה הינה פרויקט מורכב, שכן זהו אתר הפונה במקביל לקהלים שונים וביניהם סטודנטים, מתעניינים, מועמדים, מרצים, אורחים, תורמים, בעלי עניין, רשויות, משרדי ממשלה וכמובן הציבור הרחב. האתר מתפקד הן כאתר תדמיתי המציג את המוסד האקדמי והן כאתר פונקציונאלי שמטרתו לספק מידע ולאפשר מגוון פעולות און-ליין (הירשמות, קבלת מידע, הורדת טפסים, אזורים אישיים וכדומה).
דוגמאות לאתרי אינטרנט לאוניברסיטאות ומכללות
ענף ההשכלה הגבוהה בישראל עבר בשנים האחרונות מהפכה של ממש, בעיקר כתולדה מהרפורמה שהושקה לפני 25 שנה עם פתיחתם של אין ספור מסלולי לימוד במכללות הפרטיות. רפורמה אשר הולידה תחרות בין מוסדות הלימוד השונים המתנהלת בעוצמה גם במרחב הווירטואלי. אם בתחילת שנות ה-90 עמד מספר הסטודנטים הישראליים במוסדות האקדמיים על כ-68,000 סטודנטים בלבד, 25 שנה לאחר מכן המספרים חוצים כבר את הרף של 300 אלף סטודנטים בפתיחת שנת הלימודים האקדמית. התחרות יוצרת מצב בו אתר האינטרנט של המכללה או האוניברסיטה איננו רק מקור לתוכן אינפורמטיבי, אלא פלטפורמה שיווקית ותדמיתית בעלת מאפיינים עסקיים, אשר נועדה להניע לפעולה על ידי עיצוב מודרני, צעיר ואינטליגנטי.
כחברה שהיה לה הזכות והכבוד לפתח ולעצב מספר אתרי אינטרנט מודרניים למכללות אוניברסיטאות העומדות בחזית האקדמיה הישראלית והעולמית , ניסיוננו לימד אותנו אודות כמה דגשים המלווים פרויקטים מסוג זה:
האתר צריך להתאים לכל המסכים, בדגש על חוויית משתמש אופטימאלית במובייל, ולייצר היררכיה נכונה המאפשרת לגולש למצוא יעדו בקלות ובמהירות בתוך אלפי עמודים. מדובר על פיתוח הדורש מומחיות רבה, הן מבחינת תכנות והן מבחינת עיצוב וחוויית משתמש.
בניית אתר למכללה או אוניברסיטה עם היררכיית תוכן נכונה
אתרי אינטרנט של מוסדות להשכלה גבוהה הינם עתירי מידע ומשתרעים בד"כ על פני אלפי עמודים, המתחלקים לעשרות קטגוריות ותתי-קטגוריות. החוכמה בבניית אתר לאוניברסיטה או למכללה טמונה אפוא בבנייה אינטליגנטית ומחושבת של היררכיית תוכן. יצירת היררכיית תוכן המאפשרת לגולש למצוא את העמוד הספציפי הנחוץ לו בתוך מאגר המידע. זאת, תוך חתירה לכמות הקטנה ביותר של לחיצות וקליקים באתר (בפרט אם הגלישה מתבצעת במובייל ואיננה מאפשרת פתיחת "כרטיסיות" במקביל). חשוב לייצר היררכיית תוכן שמתכתבת עם העיצוב למשל, על בסיס חלוקת האתר לצבעים וגוונים ספציפיים, המסייעים לגולש לדעת את מיקומו בכל רגע נתון.
איך בנינו היררכיית תוכן מדויקת לבית הספר הבינלאומי
לכל תכנית יש את הקורסים שלה מבלי להוציא את הגולש מהתוכנית. כל הקורסים פרושים בפניו תחת הקטגוריה של אותה התוכנית.
ראה את הדוגמא באתר: www.uhaifa.org
לתת פוש לאתר בתוצאות החיפוש
בניית אתר למכללה או אוניברסיטה דורשת התמקדות בהיבטים הנוגעים למהירות טעינה והתאמה לגוגל, ויש להבין כי עיקר הדגש כאן הוא "Mobile First". לדרישת הבסיס של אתר מותאם (רספונסיבי), נוספה בשנים האחרונות דרישה חשובה הרבה יותר והיא מהירות הטעינה במובייל. מהירות הטעינה הינה כיום הפרמטר הקריטי ביותר בהצלחת האתר מול האלגוריתם של גוגל.
אין זה עניין של מה בכך. הגשמת תוצאות משביעות רצון מבחינת מהירות טעינה במובייל אינן אפשריות תוך התבססות על התאמה רספונסיבית בלבד. ללא שימוש בשפות תכנות מדויקות, גם עבודה מעמיקה על האתר תתקשה לנפץ את תקרת הזכוכית של מעבר לציון 51 מתוך 100 בכלי המדידה הרשמי של גוגל.
בניית אתרים למכללות ואוניברסיטאות עם סקיצת הדמיה
בהקמת אתר אינטרנט בכלל, ובהקמת אתר אינטרנט למכללה או אוניברסיטה בפרט, אין מקום לקיצורי דרך בתהליך העיצוב. העיצוב הינו נדבך מהותי ביכולת של האתר לפנות לקהלים מגוונים, ובפרט לקהלים צעירים הגולשים ממסכים שונים. חשוב להתקשר עם חברה לבניית אתרים המקפידה על עיצוב על ידי מעצבת גרפית בעלת ניסיון עשיר באתרים מסוג זה.
בחברת WinWeb אנו מעצבים אתרים על בסיס סקיצת הדמיה עד לשביעות רצונו המלאה של הלקוח. סקיצת הדמיה הינה למעשה תמונה גרפית מדויקת של האתר, ברמה של אחד לאחד (פיקסל לפיקסל). כל השינויים מבוצעים על גבי סקיצת ההדמיה טרם המעבר לפיתוח, והלקוח יכול להתרשם בכל רגע נתון מהמראה הסופי של האתר. זאת בניגוד לחברות לבניית אתרים המבקשות לחסוך בעלויות, אשר מגישות ללקוח שרטוט בסיסי של מיקומי האלמנטים.