בניית אתרים למכללות ואוניברסיטאות
בניית אתר למכללה או אוניברסיטה הינה פרויקט מורכב, שכן זהו אתר הפונה במקביל לקהלים שונים וביניהם סטודנטים, מתעניינים, מועמדים, מרצים, אורחים, תורמים, בעלי עניין, רשויות, משרדי ממשלה וכמובן הציבור הרחב. האתר מתפקד הן כאתר תדמיתי המציג את המוסד האקדמי והן כאתר פונקציונאלי שמטרתו לספק מידע ולאפשר מגוון פעולות און-ליין (הירשמות, קבלת מידע, הורדת טפסים, אזורים אישיים וכדומה).
דוגמאות לאתרי אינטרנט לאוניברסיטאות ומכללות
ענף ההשכלה הגבוהה בישראל עבר בשנים האחרונות מהפכה של ממש, בעיקר כתולדה מהרפורמה שהושקה לפני 25 שנה עם פתיחתם של אין ספור מסלולי לימוד במכללות הפרטיות. רפורמה אשר הולידה תחרות בין מוסדות הלימוד השונים המתנהלת בעוצמה גם במרחב הווירטואלי. אם בתחילת שנות ה-90 עמד מספר הסטודנטים הישראליים במוסדות האקדמיים על כ-68,000 סטודנטים בלבד, 25 שנה לאחר מכן המספרים חוצים כבר את הרף של 300 אלף סטודנטים בפתיחת שנת הלימודים האקדמית. התחרות יוצרת מצב בו אתר האינטרנט של המכללה או האוניברסיטה איננו רק מקור לתוכן אינפורמטיבי, אלא פלטפורמה שיווקית ותדמיתית בעלת מאפיינים עסקיים, אשר נועדה להניע לפעולה על ידי עיצוב מודרני, צעיר ואינטליגנטי.
כחברה שהיה לה הזכות והכבוד לפתח ולעצב מספר אתרי אינטרנט מודרניים למכללות אוניברסיטאות העומדות בחזית האקדמיה הישראלית והעולמית , ניסיוננו לימד אותנו אודות כמה דגשים המלווים פרויקטים מסוג זה:
האתר צריך להתאים לכל המסכים, בדגש על חוויית משתמש אופטימאלית במובייל, ולייצר היררכיה נכונה המאפשרת לגולש למצוא יעדו בקלות ובמהירות בתוך אלפי עמודים. מדובר על פיתוח הדורש מומחיות רבה, הן מבחינת תכנות והן מבחינת עיצוב וחוויית משתמש.
איך הפכנו את תהליך הרישום לאוניברסיטה לקל ונגיש
הנה לדוגמה יישום אותו ביצענו בעבור אוניברסיטת חיפה, בכל הנוגע לרישום וקבלת מידע למתעניינים. שימו לב לדגש הרב והשקעה בחוויית המשתמש, ההופכים את הרישום לקל, מהיר, נוח, ברור ונגיש. בפרט אל מול המצב הקודם כפי שנראה בתמונת ה"לפני".
לפני


אחרי

בניית אתר למכללה או אוניברסיטה עם היררכיית תוכן נכונה
איך בנינו היררכיית תוכן מדויקת לבית הספר הבינלאומי
לכל תכנית יש את הקורסים שלה מבלי להוציא את הגולש מהתוכנית. כל הקורסים פרושים בפניו תחת הקטגוריה של אותה התוכנית.
לתת פוש לאתר בתוצאות החיפוש
בניית אתר למכללה או אוניברסיטה דורשת התמקדות בהיבטים הנוגעים למהירות טעינה והתאמה לגוגל, ויש להבין כי עיקר הדגש כאן הוא "Mobile First". לדרישת הבסיס של אתר מותאם (רספונסיבי), נוספה בשנים האחרונות דרישה חשובה הרבה יותר והיא מהירות הטעינה במובייל. מהירות הטעינה הינה כיום הפרמטר הקריטי ביותר בהצלחת האתר מול האלגוריתם של גוגל.



בניית אתרים למכללות ואוניברסיטאות עם סקיצת הדמיה
סקיצת הדמיה עד לשביעות רצון הלקוח
עיצוב בהתאמה אישית על בסיס תהליך מוקפד של סקיצות הדמיה מבטיח תוצאה איכותית. מעצבת אתרים מקצועית תכין עבורכם קובץ-תמונה עם סקיצת הדמיה לאתר בפרופורציות של 1:1. כעת מתחיל דיאלוג עיצובי עם הלקוח לביצוע התאמות מדויקות בסקיצת ההדמיה, לפי המיתוג, האפיון והשפה העיצובית. התהליך מסתיים אך ורק כאשר סקיצת ההדמיה מאושרת על ידי הלקוח לשביעות רצונו המלאה.
סקיצת הדמיה ראשונה

סקיצת הדמיה שניה

הסקיצה שנבחרה

מעיצוב לבנייה
WinWeb עובדת לפי מתודולוגיה שבה סקיצת ההדמיה הסופית מעוצבת בקנה מידה של 1:1,
ומועברת באותו האופן להמשך הפיתוח ובניית האתר. כך ניתן להבטיח תהליך יעיל, מהיר ומקצועי.



בניית אתרים בקוד פתוח בתחום ההשכלה הגבוהה
אולם הקוד הפתוח איננו מקשה אחת וקיימות כמה וכמה מערכות מרכזיות בתחום זה. המוכרות שבהן מבחינת בניית אתרים למכללות ואוניברסיטאות הן וורדפרס וג'ומלה. שתי מערכות שונות אשר לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות.
ההתאמה בין הלקוח למערכת הינה מהותית. בבחירת חברה לבניית אתרים בקוד פתוח, מומלץ לפנות לחברה הבקיאה בכל המערכות, ואשר איננה עובדת עם אחת מהן בלבד. כך לדוגמה, בחברת WinWeb, אנו מפתחים מזה יותר מ-10 שנים גם אתרי אינטרנט בג'ומלה וגם אתרי אינטרנט בוורדפרס.
הידע והמקצועיות בשתי המערכות מאפשרות לנו להתאים לאוניברסיטה או המכללה את המערכת הנכונה, מבלי להגביל את הלקוח "למוצר שעל המדף".
יתרון חשוב נוסף של הקוד הפתוח מקופל בזה שהוא מאפשר בנייה של אתרים מודולריים. כלומר, אתרי אינטרנט אשר ניתן להוסיף ולשדרג אותם "תוך כדי תנועה", ובהתאם לצרכים משתנים. זהו אלמנט בעל ערך רב למכללות ואוניברסיטאות, אשר אתר האינטרנט שלהן מתנהל במקביל למוסד הלימודים האקדמי, וצומח ביחד עמו.