בניית אתרים בקוד פתוח

בשעה טובה ומוצלחת החלטתם להקים אתר אינטרנט. מזל טוב, קיבלתם החלטה שיכולה לשדרג את העסק שלכם מקצה לקצה. עכשיו בואו נדבר רגע על מערכות ניהול. כלומר, על הקוד או התוכנה שיעמדו "מאחורי הקלעים" באתר שלכם.
אם נכנסתם קצת לעניינים סביר להניח שכבר נתקלתם בשלושת השמות הבאים – וורדפרס, וויקס או ג'ומלה. אלו שלוש מערכות ניהול פופולאריות אשר מיליוני אתרי אינטרנט ברחבי העולם הוקמו בעזרתן. איך תדעו באיזו מערכת לבחור ומהם היתרונות של כל אחת ואחת? אל דאגה, בכתבה הבאה נעשה לכם סדר.

ג'ומלה

ג'ומלה היא מערכת ניהול על קוד פתוח אשר מיועדת לאתרי אינטרנט שדורשים שילוב אלמנטים שיווקיים ועיצוביים שכוללים רכיבים מודולאריים. מאוחרי ג'ומלה עומדת קהילת מתכנתים תוססת ורחבת היקף. קהילה אשר דואגת לעדכן את ג'ומלה באופן שוטף ולפתח עבורה רכיבים והרחבות.

ג'ומלה מצטיינת במיוחד בהרחבות אשר ניתן להטמיע במערכת. רמת הסטנדרטיזציה של ההרחבות היא גבוהה, וכל רכיב משתלב באופן מיידי במערכת הניהול. עד כדי כך שכלל לא ניתן להבחין שזהו רכיב "חיצוני". יתרה מזו, ג'ומלה מאפשרת הורדת הרחבות גדולות במיוחד (Components) אשר מקפיצות את היכולות של האתר במאות אחוזים ועל כל אלה זכתה ג'ומלה בפרסים בינלאומים רבים . יתרון בולט נוסף טמון בגמישות בעיצוב המעטפת של האתר (התפריט הראשי, הפוטר, תפריטי הצד, הבאנרים, המצגות וכו').

הורדת הרחבות חדשות בג'ומלה נעשית דרך אתר האינטרנט עצמו (ולא אתרים חיצוניים). קל מאד למצוא את הרכיבים המתאימים (יש דמואים בלייב) והיתרונות הפונקציונאליים של ג'ומלה הם ללא ספק גולת הכותרת. ג'ומלה מתאימה לאתרי אינטרנט תדמיתיים אך גם (ובעיקר) לאתרים מורכבים. למשל, חנויות ווירטואליות גדולות, אתרי אינדקס, אתרי מסחר, פורטלים עם קטגוריות רבות וכדומה. קרא עוד על פלטפורמה ג'ומלה 
 

וורדפרס

וורדפרס היא מערכת קוד פתוח אשר נחשבת לאחת הפופולאריות ביותר (כ-23% מכלל אתרי האינטרנט בעולם בשנת 2015). היא החלה את דרכה בתור פלטפורמה להקמת בלוגים ועד מהרה התפתחה לכדי אימפריה המציעה בסיס מעולה להקמת אתרי אינטרנט שונים ומגוונים.
אחד היתרונות המרכזיים של וורדפרס הוא ניהול מאמרים פנימיים באתר. המערכת מאפשרת ניהול מאמרים בקלות על בסיס ממשק בנייה (Builder) בעזרתו אפשר לשלב עיצובים ואלמנטים ללא הגבלה. תמונות, סרטונים, טאבים, גלריות, מפות, כפתורים, רשימות וכו'. כן, מבלי לדעת שורת קוד

אחת. כמו כן, וורדפרס מאפשרת להטמיע באתר רכיבים (Plugins) לפי צורך. רכיבים אלה משפרים את הפונקציונליות והנראות של העסק ברשת. וורדרפס מתאימה במיוחד לאתרי אינטרנט תדמיתיים, אתרי בלוגים, פורטלים חדשותיים, חנויות ווירטואליות, אתרי פורטפוליו וכו'.

 

וויקס

בניגוד לוורדפרס וג'ומלה, וויקס היא מערכת של קוד סגור. כלומר, הקוד שייך לחברת וויקס (הישראלית) אשר מספקת רק תשתית לבנייה ועיצוב. היתרונות המרכזיים של וויקס הם עלות הקמה נמוכה והעובדה שמעצבים אוהבים מאד לעבוד עם המערכת הזו. אין צורך בעבודת תכנות וכל מה שצריך לעשות הוא פשוט להתאים אלמנטים לתבנית והאתר מוכן. וויקס מתאימה לאתרי אינטרנט קטנים אשר משמשים ככרטיס ביקור ווירטואלי או עסקים שמעוניינים להשקיע תקציבים מוגבלים בפרסום באינטרנט.

 

תודות לקלות העיצובית והגמישות התפעולית, ניתן בעלות לא גבוהה להקים בעזרת וויקס אתרי אינטרנט יפיפיים. עם זאת, לאתרי וויקס חסרונות מבחינת העדר כלים שיווקיים, העדר פיצ'רים מתוחכמים, חוסר יכולת לשנות אלמנטים לאחר הבנייה, מגבלות בקידום במנועי חיפוש ועוד. בניגוד למערכות בקוד פתוח כמו וורדפרס וג'ומלה, אין מאחורי וויקס קהילה תומכת ופעילה המספקת מענה וייעוץ באופן שוטף ומהיר.

 

לסיכום

היות שלכל מערכת ניהול יתרונות משלה, חשוב להתייעץ עם גורמים מקצועיים. אגב, בדרך כלל מי שייקבע באיזו מערכת לבחור יהיה (מן הסתם) המתכנת/המפתח. מומלץ לפנות לחברת בניית אתרים שמכירה (ועובדת!) גם עם וורדפרס וגם עם ג'ומלה. רק כך ניתן לוודא שההתאמה תהיה אישית ותוכלו להתבלט מול המתחרים שלכם. בחירת מערכת ניהול חייבת להיות לפי הצרכים הספציפיים של העסק והמטרות השיווקיות שלו ברשת.

המומחים לבניית אתרים בקוד פתוח לשירותך >>

בניית אתרים בקוד פתוח

בלוג

{"arrow":"true","pagination":"false","speed":"1000","autoplay":"true","autoplay_speed":"5000","loop":"true","owl_slide_to_show":"4","slide_show_ipad_owl":"3","slide_show_tablet_owl":"2","slide_show_mobile_owl":"1","owl_slide_to_scroll":"1","owl_slide_margin":"25","owl_slide_padding":"25","owl_start_slide":"0","owl_slide_center":"false","owl_slide_autowidth":"false","owl_slide_freeDrag":"false","owl_height_auto":"true","caption":false,"owl_slide_rtl":"true"}
{"animation_fancy":"","transition_fancy":"","fancy_box_loop":""}