
השאיפה של כל מנהל אתר היא להיות במקום כמה שיותר גבוה בגוגל, אבל מסתבר שקישורים לבדם לא מספיקים ויש לבנות את האתר עצמו בצורה אופטימאלית עבור גוגל. לכן, ייתכן שגם אתרים שעלו לאוויר יצטרכו לעבור מקצה שיפורים לפני שיוכלו להיות מקודמים בגוגל כפי שצריך.
מהירות האתר
גוגל שם דגש גדול מאוד על מהירות ולכן על האתר להיות כמה שיותר מהיר. אתרים מהירים גם גורמים לגולשים להישאר זמן רב יותר בתוכם. על מנת להפוך את האתר למהיר.
רוצים לבדוק עד כמה האתר שלכם מהיר? לגוגל יש כלי בשם PageSpeed. הכלי הזה נותן לכם ציון כללי.
איך יוצרים אתרים מהירים הן במובייל והן במחשבים רגילים בעזרת הטכניקות האלו :
שרת אחסון
רוב האתרים מאוחסנים על שרת שיתופי, מה שאומר שכל האתרים שנמצאים על השרת חולקים את אותם משאבים ולכן אתרים זללנים במשאבים שיושבים על אותו השרת יכולים לפגוע בביצועי האתר גם אם הוא בנוי בצורה מצוינת. לכן, עדיף למקם אתרים בינונים וגדולים על שרת פרטי וירטואלי (VPS), זהו שרת שעדיין מארח כמה אתרים, אבל כל אתר מקבל משאבים קבועים משלו ולכן לא מושפע מאתרים אחרים על השרת.
הפרדה בין עיצוב לתוכן
טכניקה נוספת של בניית אתרים מהירים יותר היא הפרדה בין עיצוב לתוכן כאשר העיצוב יושב בקובץ נפרד מקוד האתר כך שקוד האתר הוא קצר וגמיש יותר מבחינת שינויים.
כיווץ תמונות
כיווץ תמונות לגודל אופטימאלי אף הוא חשוב מאוד, כאשר נטענות רק התמונות בגודל המתאים לרזולוציה של הדף ולא תמונות בגודל מלא.
התאמה למובייל
כאשר אתר רגיל נטען לדפדפן של הטלפון החכם, הדפדפן מנסה להתאים אותו באופן אוטומטי לשטח התצוגה המוגבל ולכן הדבר לוקח זמן ועלול לגרום לאתר להיטען באיטיות ולהקשות על הגולש לקרוא את הטקסט. לעומת זאת, אתר שמותאם למובייל טוען רק האלמנטים החשובים ביותר ולעיתים אף משתמש בקוד מותאם אישית שקל יותר לדפדפן הסלולרי לעבד אותו.
תוכן
תגי מטה
תגי מטה הם תגים שמזינים לכל דף ומתארים אותו לגוגל בצורת כותרת ותיאור קצר של שתי שורות. הם לא רק מרמזים לגוגל במה עוסק הדף, אלא גם מופיעים ליד הקישור שלו בגוגל. לכן, הוספת תגים אטרקטיביים גורמת ליותר גולשים להיכנס לאתר מגוגל, וזה לא פחות חשוב מהמיקום עצמו. חשוב שהתגים יכללו גם לפחות מילת מפתח אחד (הביטוי) עליו רוצים שהדף יתברג.
כותרות פנימיות
רצוי מאוד שבכל דף תהיה לפחות כותרת אחת ראשית וכמה כותרות משנה. גם כאן יש למילות המפתח חשיבות, אך רצוי שלא להגזים איתן.
הטקסט עצמו
הטקסט עצמו צריך להיות פשוט ונוח להבנה. אם הטקסט ארוך, אפשר להפריד אותו לפסקאות שונות ולכותרות משנה. עדיף גם לשלב מילות מפתח רלוונטיות כל כמה פסקאות, אבל לא בצורה בולטת מדי.
כמו כן, אסור להעתיק חלקים גדולים של טקסט מעמוד לעמוד מכיוון שהוא הופך את העמוד לפחות ייחודי וכך יש לו פחות פוטנציאל להופיע בתוצאות החיפוש במיקומים גבוהים.
טקסט חלופי לתמונות
גוגל טוב מאוד כשהוא קורא טקסטים, אבל קצת פחות טוב בהבנה של תכנים ויזואליים ובכלל זאת תמונות, למרות שהן מאוד טובות בשביל הגולש. לכן, זה תמיד רעיון טוב להשתמש בטקסט חלופי לתמונות באמצעות תג מיוחד שנקרא ALT. טקסט זה זמין לגוגל כך שהוא יכול לדעת מה מופיע בתמונה, והוא גם עוזר למשתמשים עם קשיי ראיה שמסתמכים על הטקסט הזה…
מבנה
אם האתר ברור לגולש, הוא גם ברור לגוגל. הדבר הכי חשוב הוא להקפיד על תפריטים ברורים בלי יותר מדי קישורים נפתחים. למשל, באתר שלנו יש תפריט עליון שחלק מהקישורים בו נפתחים לקישורים נוספים כאשר עוברים מעליהם עם העכבר.
אם רוצים להוסיף גם תפריט צדדי, כדאי לעשות זאת בדפים פנימיים ולא בדף הראשי, אלא אם כן מדובר במשהו שהוא חלק מהתבנית של האתר כמו למשל טופס יצירת קשר שרוצים שיופיע תמיד ואי אפשר למקם אותו למעלה…
פרורי לחם
אם הגולש מגיע ישירות מגוגל לאתר, הרבה פעמיים קורה שהוא לא יודע לאיזה חלק של האתר בדיוק הוא הגיע. בשל הסיבה הזו משתמשים בפירורי לחם (breadcrumbs) שמציינים בפני הגולש היכן הוא נמצא (לדוגמה – "עמוד הבית -> בלוג -> בניית אתרים וגוגל"). אם המבנה של פירורי הלחם כתוב כמו שצריך גם בקוד האתר, הוא יופיע בגוגל כך שהגולש יידע מראש לאן הוא נכנס.
מספר הקישורים הפנימיים בעמוד
בעלי אתרים רבים שמים הרבה מאוד קישורים בעמוד אחד. לדוגמה, הם פותחים עמוד מאמרים ומתחילים לשים בו מאמרים. בהתחלה מדובר רק בשני מאמרים, אחר כך בעשרה, ואחר כך הם מגיעים לעשרים ואפילו 40. לפעמיים הם לא טורחים כלל לחלק את המאמרים לקטגוריות, מה שיכול לבלבל מאוד את הגולש ובדרך כלל גם פוגע בדירוג בגוגל מכיוון שהרבה מאוד קישורים בגוף הדף יכולים לאותת לגוגל על כך שהאתר כולל ספאם.
יחד עם זאת, בהחלט כדאי להשתמש בקישורים פנימיים מעמוד אחד לעמוד אחר שאין ביניהם קשר (לדוגמה, עמוד על שדרוג אתרי וורדפרס יפנה לעמוד הסבר כללי על וורדפרס), וזאת על מנת שהגולשים יוכלו למצוא עמודים דומים לאלו שהם קוראים כרגע וגם גוגל יידע שיש קשר בין העמודים האלו.