
כאשר בוחנים את ג'ומלה לעומת וורדפרס, ניתן לראות שמדובר בשתי מערכות ניהול תוכן שונות שכל אחת מהן נוצרה במקור לצרכים שונים : בעוד וורדפרס נוצרה עבור אתרי בלוגים אישיים ולאט לאט הפכה למערכת המשרתת גם עסקים קטנים ואפילו בינוניים, ג'ומלה נועדה מלכתחילה לשמש בתור מערכת ניהול תוכן עבור עסקים בסדר גודל בינוני עד גדול, ולכן יש לה גם מבנה פנימי התומך בכך.
כיצד זה בא לידי ביטוי בפועל?
התקנה, דמי שימוש וקהל יעד
כל מי שרוצה בכך יכול לפתוח כבר היום אתר תחת WordPress.com עם אחסון חינם ולבחור מבין עשרות תבניות שונות ללא עלות. אתר שכזה מתאים כאמור בעיקר לאנשים פרטיים או פרילנסרים שרוצים לשווק את עצמם באמצעות אתר בית ייצוגי קטן (לדוגמה, מורים למוזיקה).
עם זאת, התקנה של תבנית פרימיום, הסרת פרסומות, הגדלת נפח האחסון וחיבור דומיין חיצוני עשויים לעלות עוד 100$ או 300$ לשנה כתלות בסוג התוכנית, כך שבסופו של דבר החשבון עשוי להיות יותר יקר מכפי שנדמה.
כמובן שלחילופין אפשר גם להתקין את WordPress באופן עצמאי, אבל אז צריך לפנות לחברת בניית אתרים שמתמחה ב – WordPress.
לעומת זאת, ג'ומלה היא מערכת שמיועדת מלכתחילה לשוק המקצועי ולכן לרוב בונים איתה אתרים באמצעות חברת בניית אתרים מקצועית. חברה שכזו מעסיקה לרוב מעצבת גרפית לאינטרנט היוצרת חזות גרפית המותאמת במיוחד לתדמית של העסק באמצעות תדמית מותאמת אישית. לכן, ג'ומלה מתאימה בעיקר לאתרים מקצועיים ברמה גבוהה.
פופולאריות והרחבות
לכאורה וורדפרס היא יותר פופולארית, אבל כמו שכבר הסברנו, חלק גדול מהמשתמשים בוורדפרס הם פרילנסרים או בעלי עסקים קטנים שלא צריכים הרבה הרחבות או תוספים.
לכן, כל עניין חיפוש התוספים בוורדפרס הוא מסורבל יחסית : אפשר אמנם לחפש בין תוספים שונים, אבל לא לכל תוסף יש דמו ולפעמיים צריך לחפש בגוגל כדי למצוא את עמוד הבית המקורי של התוסף ולראות איך הוא פועל. כמו כן, לא תמיד אפשר לקבוע בדיוק איך התוסף יפעל, אלא אם כן יש לו Widget…כמובן שכל החיפושים האלה בגוגל מגדלים את את נפח החיפוש לטובת וורד פרס אבל לא בהכרח בשל פופולריות
בג'ומלה לעומת זאת כל ההרחבות והמודלים מרוכזים במקום אחד וקל לחפש אותם מכיוון שקהילת הפיתוח מלוכדת יותר. מעבר לזאת, לכל תוסף שמתקינים יש דמו ולכן אפשר לראות בקלות איך הוא עובד בפועל. כמו כן, אפשר לקבוע בדיוק באיזה עמוד כל תוסף ימוקם ואיפה הוא ימוקם בתוך העמוד. לפיכך, קל יותר להתאים תוספים ולשדרג אותם עבור אתרים בינוניים וגדולים.
ניהול משתמשים
בוורדפרס קשה יותר לנהל מספר גדול של משתמשים והממשק עצמו מסורבל יותר. לעומת זאת בג'ומלה ניהול המשתמשים השונים הוא נוח וגמיש יותר. לדוגמה, אפשר ליצור עבור כל משתמש כתובת דואר ייעודית עם סיומת הדומיין או לחלק משתמשים שונים לקבוצות.
לסיום, וזה אולי הדבר שאותו הכי חשוב לזכור : מעבר למערכת בה בוחרים, הכי חשוב לבחור את החברה המתאימה ביותר למשימה : חברה טובה באמת תוכל ליצור אתר מצוין עם כל מערכת איתה היא עובדת, ממש כמו שאיכות העבודה של חשמלאי לא נקבעת רק לפי הטסטר שלו, אלא בעיקר לפי מידת המקצועיות שלו.
קרא עוד על מערכת ניהול ג'ומלה