
על יתרונות הקוד הפתוח נדמה שאין צורך להכביר במילים. פלטפורמת הקוד הפתוח כובשת בסערה יישומים רבים ברשת, כולל כמובן שיפורים משמעותיים בכל הנוגע לבניית אתרי אינטרנט. ברשימה קצרה זו נבחן כמה הבדלים מרכזיים בין שתיים ממערכות הקוד הפתוח הנפוצות והפופולאריות בעולם – וורדפרס וג'ומלה. מה עדיף, איך לבחור, למי מתאים מה, ומדוע החברה שבונה את האתר היא שיקול בפני עצמו. ובכן, בואו נצא לדרך.
למה ג'ומלה?
ג'ומלה היא מערכת קוד פתוח שמאפשרת בניית אתרי אינטרנט איכותיים ומדויקים במגוון ענפים. בזכות מניפה רחבה של רכיבים להטמעה, ותודות לגמישות עיצובית יוצאת דופן, בניית אתר ג'ומלה היא פתרון שמתאים כמעט לכל אחד. הפונקציונאליות המרשימה של רכיבי ג'ומלה מאפשרת לפתח אתר בהתאמה אישית לצרכים שונים. החל מחנויות ווירטואליות עם קטלוגים עשירים, דרך פורטלים עם קטגוריות תוכן רבות, וכלה כמובן באתרים "סטאטיים יותר" המשמשים כאתרים תדמיתיים. הרכיבים מוצגים בקלות דרך האתר הרשמי של ג'ומלה ומתממשקים עם מערכת ניהול התוכן של האתר. לצד כל רכיב ניתן לקבל מידע מקיף לרבות פרטים עדכניים, גרסאות, חוות דעת וחשוב מכל – דמואים בלחיצת כפתור. קרא עוד על פלטפורמה ג'ומלה
למה וורדפרס?
וורדפרס היא מערכת קוד פתוח אשר החלה את דרכה כבסיס להקמת אתרי אינטרנט פשוטים ובלוגים. אולם מאז השקתה עברו מים רבים בנהר של וורדפרס וכיום מדובר על אחת מהפלטפורמות הפופולאריות בעולם לפיתוח אתרי אינטרנט בתחומים שונים.
אחד היתרונות המרכזיים של וורדפרס הוא מערכת ניהול התוכן (CMS) שלה שנחשבת לידידותית למשתמש (גם שאינו טכנולוגי). הזנת תכנים לאתר וורדפרס איננה דורשת ידע מוקדם ורמת העיצוב של העמוד נקבעת בקלות על בסיס ממשק Drag & Drop אלגנטי ואינטליגנטי. כל הזנת תוכן באתר וורדפרס נעשית בקלות גם כאשר אתם מעוניינים לשלב אלמנטים כמו סרטוני יו-טיוב, טבלאות, אייקונים, פופ-אפים, רשימות, תמונות, אקורדיונים, טאבים ועוד. אין צורך לדעת להטמיע את האלמנטים בקוד וזהו יתרון אדיר ליצירת אתר אינטרנט שמקבל תכנים בתדירות גבוהה ונמוכה כאחד.
גם החברה שבונה את האתר היא פונקציה
שתי מערכות הקוד הפתוח שדיברנו עליהן הן פלטפורמות נהדרות לבניית אתרי אינטרנט. בעת בחירה בין השתיים חשוב לזכור שהחברה שמפתחת את האתר היא שיקול בפני עצמו. במיוחד אם אתם מתלבטים ו"יושבים על הגדר" שבין ג'ומלה לוורדפרס. מומלץ לבחור חברת בניית אתרים שמכירה את העבודה עם שתי המערכות על יתרונותיהן וחסרונותיהן. ראשית, חשוב לדעת איך לעבוד עם שתי המערכות תוך מקסום התוצאה לרמה הגבוהה ביותר. שנית, חברה שמכירה גם ג'ומלה וגם וורדפרס תדע להתאים את המערכת הנכונה לאתר שלכם. זאת, לאחר תהליך אפיון ממוקד וחשיבה לטווח הקצר והארוך.