
המטרה הראשית של כל אתר עסקי היא להגדיל את שיעורי ההמרה, כלומר, להפוך אחוז כמה שיותר גבוה מן הגולשים ללקוחות.
זכרו שהאתר הוא לב ליבו של העסק שלכם באינטרנט, ומטרתו היא להניע את הגולש לפעולה על ידי כך שיקרא את עמוד האודות, יצפה בתיק עבודות וייחשף למידע ממוקד על העסק שלכם ששום רשת חברתית או מקור אחר לא יכולים לספק. לכן חשוב להקפיד על עיצוב נקי ואסתטי, בין אם מדובר באתר תדמית, ובין אם מדובר בחנות וירטואלית. אתר שמעוצב בצורה טובה ישדר מקצועיות ואיכות ברמה גבוהה, ולכן יגרום לגולשים לרצות להישאר באתר ובסופו של דבר יהפוך אותם ללקוחות. מנגד, אתר שאינו נוח לגלישה ואינו מעוצב כראוי, עשוי להבריח לקוחות טובים ולמשוך דווקא לקוחות "קמצנים" שיחשבו שבגלל שהאתר מוזנח, אין לבעל העסק כסף והוא גובה מחירים נמוכים במיוחד…
נציין שוב – המרת גולשים ללקוחות איכותיים זהו תפקיד האתר ואילו הזרמת לקוחות לאתר נעשית ע"י רשתות חברתיות, גוגל ומקורות תנועה נוספים.
לאחר שבניתם אתר איכותי נדון במאמר זה, איך להזרים לקוחות לאתר?
הזרמת גולשים לאתר זהו שלב שחשוב לעבוד בו בצורה מדויקת תוך כדי שימוש במספר ערוצים במקביל : רשתות חברתיות, תנועה ממנועי חיפוש (תנועה אורגנית), תנועה ממומנת.
הרעיון המרכזי הוא לפרסם מאמרים או תמצית מאמר ברשתות חברתיות עם קישור "קרא עוד" שיובל למאמר באתר שלכם, רצוי עם תמונה. באותה שיטה, מומלץ לפרסם מאמר עם קישור לאתר שלכם (גם לדפים פנימיים) בבלוגים חיצונים .
אחת הטעויות הנפוצות של בעלי עסקים רבים היא שהם מנסים להפוך גולש ללקוח (מנסים למכור) ברשת חברתית או בבלוג חיצוני, מה שמבריח את רוב הגולשים. מדוע? כי אין פה ממש חשיפה אמיתית של העסק שלכם כמו באתר שלכם שמכיל עמוד אודות, תיק עבודות, עמודי מוצרים וכו'
מי שלא עובד לפי שיטת עבודה מוגדרת זאת, עשוי למצוא את עצמו יורה באפלה ומקבל תנועה דלילה .
פרסום באינטרנט מתחלק בגדול לשני סוגי עסקים : אלה שיש להם זמן ויכולים לעשות זאת לבד ואלו שאין להם זמן ויצטרכו לרכוש את שירותיו של מקדם אתרים או משווק באינטרנט.
אם כך – מהם היתרונות והחסרונות של כל ערוץ שיווק?
בלוג
בלוג איכותי הוא בעצם ערוץ שיווק פנימי בתוך האתר שלנו שבו הגולש חשוף לתפריט האתר ומקל מאד על הגולש להגיע לפרטים האישים שלכם, דף אודות, תיקי עבודות, גלריות וכו'.
לעומת זאת, אנחנו רואים עדיין בעלי עסקים שהבלוג האישי שלהם הוא בלוג חיצוני ולא בתוך האתר, דבר המקשה על הגולש למצוא פרטים אודות העסק. בבלוג אישי אנחנו בדרך כלל משתמשים על מנת לחזק את הקשר עם קהל הלקוחות הקיים שלנו באמצעות מתן טיפים מקצועיים או שיתוף הגולשים בניסיון שלנו בתור בעלי העסק. הבלוג הוא המקום בו אנחנו יכולים לנהל דיון עם הלקוחות באופן הפורה והאפקטיבי ביותר. את הפוסטים מהבלוג אפשר לפרסם באופן תמציתי ברשתות חברתיות כפי שנסביר למטה , וזאת ע"י כפתור "שתף".
את הבלוג רצוי לכתוב מנקודת מבט אישית או מקצועית למחצה ולא לשדר אווירה רשמית מדי שתגרום לגולשים להרגיש שמה שכתוב בבלוג הוא מונולוג ולא דיאלוג… כמו כן, מומלץ ואף רצוי לשתף פעולה עם בלוגים אחרים בתחום שלכם על מנת להזרים תנועה איכותית נוספת אליו.
לסיכום – בלוג אמנם דורש השקעה ועדכון בקצב קבוע, אבל הוא נותן לאתר שלכם פן שיווקי נוסף ויכול לעבוד מצוין עם רשתות חברתיות
תנועה אורגנית מגוגל
תנועה אורגנית מגוגל – כאשר מקלידים ביטוי או מילה ומקבלים תוצאות, התוצאות שאינן כוללות את אלה המסומנות בוורוד לפי הדוגמה ואת אלה מצד שמאל נקראות התוצאות האורגניות, האתרים שבתוצאות האלו נסרקים על ידי רובוטים של גוגל וישנם פרמטרים רבים הקובעים אילו אתרים יהיו גבוה ברשימה ואילו אתרים יהיו במקום נמוך יותר (ככל שהאתר במקום גבוה יותר, כך נחשפים אליו יותר אנשים). תחום זה יצר מקצוע חדש – ישן בשם "קידום אתרים" שבו המקדם לומד אילו פרמטרים משפיעים על התוצאות של גוגל ומשתמש במידע שצבר על מנת לגרום לאתר להתמקם גבוה יותר בתוצאות.מי שמעונין לקדם את האתר שלו באופן עצמאי צריך להתחיל לעבוד באופן סיסטמתי :פיתחו בלוגים חדשים לגמרי בנענע, תפוז, דה מרקר, ועוד, כתבו מאמר עם טיפ לגבי המוצר שלכם או השירות שלכם. המאמר צריך להיות באורך של 250 מילים ולהשתמש בשלוש מילות מפתח לפחות. מכל מילת מפתח צריך להיות קישור לאתר שלכם. ניתן לזהות את הקישור בקלות מכיוון שהוא מקבל צבע שונה מהטקסט (בעורך יש סימן של שרשרת עוגן ושם רושמים את הדף אליו יוביל הקישור ואת מילת המפתח, זכרו אסור ששלושת הקישורים יובילו לאותו דף באתר, כל קישור לדף אחר באתר).
לסיכום – מדובר בערוץ שמתאים לריצות ארוכות של לפחות חמישה חודשים וניתן לעבוד בו באופן עצמאי, לפחות בחלק מן הזמן. החיסרון הוא שצריך הרבה סבלנות ואורך נשימה.זכרו שכל העניין של קידום אורגני מתבסס על ניסוי וטעייה מכיוון שיש אינסוף פרמטרים שמשתנים כל הזמן ואנחנו מודעים רק לחלק מהם. לכן, אם מקדם מסוים מבטיח לכם תוצאות ולא משנה מהו המצב הנוכחי של האתר, כדאי להתרחק ממנו…
תנועה מקמפיין ממומן בגוגל
תנועה מקמפיין ממומן בגוגל – מדובר במסלול בו משלמים ישירות לגוגל עבור כל לחיצה על מודעה בצידי עמודי התוצאות או באתרים שנמצאים בשיתוף פעולה עם גוגל. היתרון העיקרי של המסלול הוא שהמודעה מופיעה מיד לאחר האישור שלה וחושפת את העסק באופן מיידי לקהל לקוחות ממוקד (גם כאן המיקוד הוא לפי מילות מפתח). כמו כן, ניתן להגדיר מודעות גרפיות הפונות לגיל או מין מסוים בלבד, ואפילו לתפוס גולשים שכבר נכנסו לאתר שלנו בעבר ולהציע להם הצעה מיוחדת (מושג המוכר כשיווק מחדש).כאשר מריצים קמפיין ממומן, יש בדרך כלל צורך לשכור את שירותיה של חברה מקצועית לניהול קמפיינים כמו WinWeb, וזאת מכיוון שגם כאן יש תחרות, ומי שלא תחרותי מספיק ולא עושה אופטימיזציה למודעות או לעמודים אליהם הן מפנות, עשוי לשלם מחיר מאוד גבוה עבור כל לחיצה.לסיכום – מדובר במסלול עם חשיפה מידית מהירה ובטוחה, אבל חשוב מאוד לעקוב אחרי התקציב שמפנים אליו.
רשתות חברתיות – פייסבוק
פייסבוק הוא אחד מכלי העבודה העיקריים של המשווק האינטרנט כיום – בדרך כלל עדיף לשלב בין פרופיל אישי על שמכם האישי ובין פרופיל עסקי (דף עסקי בפייסבוק) במטרה להגיע לכמה שיותר לקוחות רלוונטיים.
פרופיל עסקי
יש לעצב את הבאנר הראשי עם הלוגו שלכם בהתאם למיתוג האתר , רצוי שבתמונת הפרופיל של הדף יופיע אדם ולא לוגו : אף אחד לא אוהב לדבר עם לוגו ברשת חברתית – אנשים אוהבים ליצור קשר עם אנשים. בחלק האודות חשוב לצרף קישור לאתר שלכם מכיוון שהמכירה עצמה או הפיכת הגולש ללקוח בסופו של דבר מתבצעת דרכו.
איך מתבצעת העבודה השוטפת בפייסבוק ?
אם יש לכם בלוג או אתר, אפשר ללחוץ על כפתור "שיתוף" ואז תמצית המאמר עם התמונה תתפרסם בדף העסקי (לא לשתף בפרופיל האישי). גולש שילחץ על הקישור שבסטאטוס, יגיע לאתר שלכם ושם האתר יעשה את העבודה כפי שציינו. לדוגמה, אם מדובר באתר של אדריכלים או קבלן ,אפשר לקשר אל עמוד של סיום בניית בית מוצלחת.יש לזכור כי בעבר כל מודעה שפורסמה בקיר העסקי הייתה מגיעה לרוב המכריע של האוהדים, אבל כיום זה לא המצב ועל מנת שפרסום יגיע לכל האוהדים צריך לשלם קצת כסף. ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על "קידום פרסום" לאחר שהפרסום מופיע בדף.
פרופיל אישי
פרופיל אישי יכול לתרום לעסק שלכם.
בפרופיל אישי הכול מותר (כל עוד לא מקללים או משמיצים). כאן יש חשיבות מאוד גדולה לתמונת הפרופיל . ושוב נדגיש שאנשים אוהבים לדבר עם אנשים ולא עם לוגו. בניגוד לאוהדים של דף, אם אתם רוצים להיות חברים של מישהו בפייסבוק, הוא צריך לאשר אתכם ידנית. את החברות הראשונית יוצרים עם חברים ומשפחה ואת החברים עבור העסק ניתן למצוא בקבוצות עניין ולאחר החברות לבקש מהם לסמן אהבתי בפרופיל העסקי.מה עושים בפעולות היום יומיות ? צריך להגיב לחברים פעמים ביום לפחות, מומלץ בערב ובבוקר (לפני שחברים מתחילים לעבוד או חוזרים לעבודה). מומלץ גם להעלות תמונות על ההווי המשפחתי או בילויים עם חברים (במידה ואתם רווקים). יש לזכור שבעלי עסקים רוצים ראשית להכיר אתכם ואחר כך את העסק שלכם, חשוב לפרגן ולהגיב, כמו כן, מומלץ לרשום על הצלחות עסקיות.
לסיכום – מדובר במסלול מצוין, אך כזה שדורש הרבה מאוד השקעה ברמה היום יומית
רשתות חברתיות – לינקדין
לינקדין היא רשת חברתית עסקית והיתרון המרכזי שלה שהיא מאפשרת ליצור לעצמכם מארג עסקי בו אתם רואים מהו המרחק הווירטואלי ביניכם ובין כל אדם אחר (לדוגמה – קולגה במשרד בו אתם עובדים הוא בדרגה ראשונה, ומכר של אותו הקולגה כבר יהיה בדרגה שנייה). באופן זה אתם יכולים למשל ליצור קשר ישיר עם בעלי תפקידים בכירים בחברות אחרות ולהציע להם את שירותיכם. אם בפייסבוק יש חשיבות בעיקר לקיר של המשתמש והעמוד העסקי שלו, בלינקדין יש חשיבות גדולה מאוד לפרסום שלכם בקיר של קבוצות שהלקוחות שלכם אמורים להיות שם.
את הטיפ המקצועי רושמים כמו תמיד בבלוג האישי שלכם, וכאשר רושמים את הקישור בלינקדין, האלגוריתם מתמצת את המאמר ומצרף את התמונה המתאימה באותו אופן בו הדבר מתבצע בפייסבוק.
גם את החברים בלינקדין מכירים דרך החברות בקבוצות לא ניתן ליצור סתם חברויות כמו בפייסבוק , כמו כן, לרזומה שלכם יש חשיבות גדולה מאד כולל מקום העבודה הנוכחי או החברה שלכם, המוסד בו למדתם והמלצות מקולגות (הן באנגלית והן בעברית). חשוב מאוד להגדיר את התפקיד שלכם באופן מדויק לפי מילות מפתח על מנת שמנוע החיפוש הפנימי של לינקדין יוכל למצוא אתכם כאשר מישהו מבצע חיפוש חופשי. לעסק שמעונין ליצור קשרים עם חו"ל מומלץ לרשום בעברית
ומי שמעוניין ליצור קשרים הן בארץ וגם בחול, עדיף שירשום באנגלית עם דגשים בעברית היכן שצריך, זאת משום שבסופו של דבר, העסק שלכם יופיע במנוע החיפוש של לינקדין בשתי השפות.
לסיכום – לינקדין היא הזדמנות מצוינת להדק את הקשרים העסקיים שלכם בארץ ובחו"ל,
YouTube
YouTube – באמצעות אתר יו-טיוב אפשר להעלות סרטונים בגודל של כמה ג'יגה בייטים ב – HD (או פחות אם אתם מסתפקים בוידיאו בהפרדה רגילה). לאלה שיש להם זמן, ניתן לצלם את העסק וחשוב להיות אותנטי. לא היינו ממליצים לעמוד מול קיר ולדבר בצורה משעממת כמו שהרבה עושים, אלא לנסות להפוך את כל הסיטואציה למעניינת, כך שלגולש תהיה סיבה אמיתית לצפות בכם לדוגמה, אם אתם מוכרים מוצר, יש לעמוד בחנות או במקום מעניין ולהסביר על המוצר ועל היתרונות הפרקטים שלו. לבעל עסק גדול מומלץ לפנות לחברת הפקת וידיאו.
מניסיוננו הרב, אין הרבה לקוחות שמגיעים ישירות מיו-טיוב, הנוסחה היא הטמעת הסרטון באתר או בבלוג האישי שלכם, מה שגורם לגולש להשתכנע יותר בקלות וגם להישאר באתר זמן רב יותר (מה שמשפיע לטובה על התוצאות בגוגל).
לסיכום – אחד מערוצי השיווק הפופולאריים והזמינים ביותר, חבל לא להשתמש בו.
רשתות חברתיות – טוויטר
טוויטר היא אמנם לא מאוד פופולארית בארץ (בוודאי לא כמו בחו"ל), אבל היא מאפשרת לכם לעדכן את הלקוחות שלכם בזמן אמת באמצעות העלאת סטטוסים קצרים של 140 תווים. בניגוד לפייסבוק שהאלגוריתם שלה בוחר מה כל גולש רואה ולא תמיד שולח את המסר שלכם לכל האוהדים, אם מישהו עוקב אחרי החשבון שלכם בטוויטר, הוא תמיד יראה את כל העדכונים שלכם… אפשרות זו הופכת את טוויטר לכלי מושלם לחברה שמעוניינת לספק ללקוחות שלה תמיכה טכנית דרך הרשת. גוגל מחשיבה את טוויטר כמקור מידע אמין וחדשותי ואת מה שמפרסמים בלינקדין אפשר לפרסם גם בטוויטר בלחיצת כפתור.
לסיכום – טוויטר היא רשת חברתית שרובינו לא ממשים את מלוא הפוטנציאל שלה למרות שהשימוש בה הוא פשוט למדי
לסיכום – מודל הערוצים המרובים
מרבית בעלי העסקים לא יוכלו להשקיע את אותה כמות של משאבים בכל הערוצים השונים ויהיה עליהם לחשוב אילו ערוצים הם הכי חשובים לעסק שלהם. לדוגמה, מי שעוסק באופנה או במלאכת יד בוודאי ירצה להשתמש יותר ברשתות חברתיות לתמונות כמו פינטרסט בנוסף לפייסבוק וגם ביו-טיוב. לעומת זאת, עורכי דין או יועצי מס בדרך כלל ישימו דגש על לינקדין ובלוגים. בכל אופן, החוכמה היא לבדוק מהי האפקטיביות של כל ערוץ באמצעות כלי מדידה שונים כגון Google Analytics והדוחות הפנימיים של כל ערוץ. אם ערוץ מסוים לא מחזיר את ההשקעה, אולי הגיע הזמן לשנות טקטיקה או לספק תכנים באיכות גבוהה יותר.